10% cashback actie! Voeg kortingscode Springsale toe in het opmerkingeveld.
jaloezieen.nl RTL start afspelen
Klik hier voor het webwinkel cetificaat Gratis kleurstalen aanvragen Winkelwagen
10% cashback actie! Voeg kortingscode Springsale toe in het opmerkingeveld.

Jaloezieën op maat

Jaloezieën geheel volgens uw wensen gemaakt

U kunt de door u bestelde jaloezieën volledig afstemmen op uw wensen en smaak. Standaard kunt u kiezen voor een jaloezie met de bediening links of rechts of een combinatie van die twee, maar er zijn ook extra opties. Wilt u bijvoorbeeld voorkomen dat een jaloezie gaat klapperen in een open raam of deur dan kunt u kiezen voor het toevoegen van zijgeleiding. Naast opties met een praktische toepassing zijn er ook mogelijkheden om de uitstraling van een jaloezie te beïnvloeden, zoals met stoffen ladderbanden of een houten sierkoof. Klik hier om direct online te bestellen >>>

Meetinstructies

Inmeten van de jaloezie

De manier van inmeten van de jaloezie is afhankelijk van de plaatsing. Vooral wanneer u kiest voor een montage “in de dag” is het van belang dat u rekening houdt met eventuele obstakels die het bedienen van de jaloezie kunnen belemmeren zoals handvaten en deurklinken. Ook de diepte van het kozijn is van belang. Op de de Meten & Montage pagina vindt u stapsgewijze instructies voor het correct inmeten van uw jaloezieën. Direct naar meetinstructies >>>

Typen montagebeugels

Jaloezieën.nl werkt met een systeem waarbij de bovenbak van de jaloezie in een schaarbeugel wordt geklemd/gehangen. Groot voordeel hiervan is dat de ophanging vrijwel onzichtbaar is zoals in de afbeelding links. Bij een aantal systemen kunt u kiezen voor de afwerking met een sierkoof. Hiermee worden de bovenbak en de montagebeugels volledig aan het zicht onttrokken.

Het type montagebeugel dat u krijgt meegeleverd, is afhankelijk van de keuze voor “in de dag” of “op de dag” montage. Bij het monteren in de dag ontvangt u bovenzijde beugels. Bij montage op de dag ontvangt u universele beugels die geschikt zijn voor zowel wand- als plafondmontage.

Systemen met 35mm, 50mm en 63mm jaloezieën

De bediening van 35mm, 50mm en 63mm jaloezieën gebeurt met een trekkoord (TK) voor het op en neer laten van de jaloezie en een tuimelkoord (TS) voor het instellen van de stand van de jaloezie.

U heeft de keuze uit vier configuraties die links schematisch zijn weergegeven.

Vastzetten van de benedenrail

Met klemmen - alleen 16mm en 25mm hout en aluminium

Het klapperen kan ook tegengegaan worden door de benedenrail van een jaloezie aan weerszijden in de hiernaast weergegeven klemmen te klikken. De meegeleverde klemmen zijn zowel voor plaatsing “in de dag” als “op de dag” gelijk.

Met magneten - alleen 16mm en 25mm aluminium

Een nog minder zichtbare oplossing is het vastzetten van de benedenrail met magneten. Deze zijn alleen geschikt voor plaatsing “in de dag” of als de benedenrail op een vensterbank rust. Het voordeel van beide opties is dat u in de opgetrokken stand van de jaloezie geen koorden ziet zoals bij zijgeleiding wel het geval is. Deze vormen van fixeren, geven echter minder steun aan de zijkanten van de jaloezie.

Stoffen ladderbanden

Een warm en sfeervol totaalbeeld

Voor 50mm en 63mm jaloezieën is er de optie om te kiezen voor stoffen ladderbanden die in een aantal kleuren beschikbaar zijn. De ladderbanden zijn geweven in een subtiel visgraatmotief wat zorgt voor een luxueuze uitstraling. De kleur van de trekkoorden voor de bediening is gelijk aan de kleur van de ladderbanden. Beschikbare kleuren ladderbanden >>>